Nieuws

Jun 24, 2024

Bazuinblazers domineren in Rosmalen


Afgelopen weekend heeft ons gilde deelgenomen aan de Kring gildendag van Kring de Hoge Schuts. Dit jaar organiseerde het gilde van Rosmalen dit evenement. Met ruim 30 gildebroeders en zusters namen wij deel aan de optocht en de diverse wedstrijden. Het waren vooral de bazuinblazers die de show wisten te stelen door in alle senior wedstrijden te domineren. 

Gilde Vorstenbosch centrum Rosmalen -  Gildedag Hoge Schuts Rosmalen 2024

Categorie: Kring Hoge Schuts
Ingezonden door: M.Derks

Gisteren heeft ons gilde deel genomen aan de gildedag van de Gildekring de Hoge Schuts. De activiteiten waren verspreid over 2 dagen. De eerste dag (zaterdag) werd er geweer en kruisboog geschoten. De tweede dag, zondag, stond in het teken van alle overige disciplines. Bij het kruisboogschieten hebben wij 2 prijzen gewonnen. Bij viertal kruisboog wisten Paul Heerkens, Peter v.d. Broek, Peter van Kessel en Toine van Asseldonk de eerste prijs binnen te halen. Individueel schoot Peter v.d. Broek zich tot een tweede plaats. Peter van Kessel wist zich in de 65+ klasse tot een mooie 3e plaats te schieten.

Schild Jeugd Prins Milan -  Gildedag Hoge Schuts Rosmalen 2024

Gisteren was de tweede dag. Na de optocht door het prachtige centrum van Rosmalen en een goed bekeken massale opmars maakten alle gildebroeders en zusters zich op om deel te nemen aan de overige disciplines. Ook op deze dag werd er weer geweer geschoten. Dit keer voor het koningszilver en het keizerskruis. Dit laatste werd door Bert v.d. Wetering gewonnen. Maar misschien was het toch wel Liam Heerkens die de mooiste prijs gewonnen had. Hij wist zich zich tot Jeugd Prins te schieten.

Bazuinblazen 

Naast het schieten wisten onze gildebroeders en zusters nog meer bijzondere prijzen te winnen. In het bijzonder de bazuinblazers. Zij domineerden in alle senior wedstrijdstrijden. De groep bazuinblazers bestaande uit Maarten v.d. Pas, Maarten van Berkel, Eric v.d. Heuvel, Bert v.d. Wetering, Nathalie van Zoggel, Toine van Asseldonk, Willie v.d. Heijden, Wilbert van Lankveld en Truus Lamerichs wisten met hun prachtige bazuinklanken een mooie 1e prijs binnen te halen. Zij werden tijdens de wedstrijd bijgestaan door de tamboers Jelle v.d. Wetering, Mieke v.d. Heijden en Maarten Derks.

Bij de individuele bazuinwedstrijden werd Maarten v.d. Pas 1e in de ereklasse met trombegeleiding van Jelle v.d. Wetering. Eric v.d. Heuvel wist de 1e prijs binnen te halen in de klasse A. In de klasse C ging de 1e prijs naar Truus Lamerichs. De 2e plaats in de klasse was van Nathalie van Zoggel. Deze laatste 3 bazuinblazers werden in hun wedstrijden bijgestaan door Mieke v.d. Heijden.

Trommelen

Ondanks het drukke programma van de tamboers wisten ze ook ruimte te vinden om aan hun eigen wedstrijden deel te nemen. Ook dit was niet geheel onverdienstelijk. Jelle van de Wetering wist met zijn performance een mooie 1e plaats te behalen in de klasse A. De 3e plaats in deze klasse was weggelegd voor Mieke v.d. Heijden. Voor Maarten Derks liep de wedstrijd anders dan normaal. Hij zat midden in zijn wedstrijd tot dat er iemand onverwacht het wedstrijd veld op liep. Hierdoor verloor hij zijn concentratie. Gelukkig mocht hij van de jury opnieuw beginnen en wist hij ondanks het voorval een prachtige 2e plaats te behalen. 

Bij groepstrommen zijn zoals ieder jaar de senioren groepen erg aan elkaar gewaagd. Onze tamboers Mieke v.d. Heijden, Jelle v.d. Wetering en Maarten Derks behaalde deze dag een 4e plaats. 

Vaandeldrager Marc Somers -  Gildedag Hoge Schuts Rosmalen 2024

Vendelen

In tegenstelling tot de vorige gildedag stond er bij deze gildedag heel wat minder wind. Hierdoor konden onze vendeliers prachtige prestatie leveren. In de vaandelklasse met acrobatiek draaide Marc Somers er geen doekjes om en wist hij de 1e prijs mee naar huis te nemen. De vendeliers deden het bij de groepswedstrijden ook niet onverdienstelijk. Vooral als je bedenkt dat het voor Lynn v.d. Heijden haar 2e wedstrijd was. Haar inspanningen en die van Marc Somers en Harm v.d. Wetering werden daarom ook beloond met een prachtige 2e plaats. Zij werden tijdens de wedstrijd door de tamboer Maarten Derks begeleid.

Individueel zat de wind ook mee. Paul Heerkens behaalde de 3e plaats in de vaandelklasse zonder acrobatiek. Harm v.d. Wetering leverde een mooie prestatie af in de klasse C door 2e te worden.

Jeu de boules

Onder zulk mooi weer als op deze dag misstaat een mooi potje jeu de boules zeker niet. Het tweede jeu des boules team bestaande uit Jan van Grunsven, Bert Hoefs en Hentry v.d. Wetering wist even veel wedstrijden te winnen als de nummer 1 uit Dinther. Helaas behaalde ze net niet genoeg punten om de eerste prijs mee naar huis te nemen. Desondanks hebben zij het voortreffelijk gedaan en mogen ze trots zijn op een 2e prijs Jdb Heerboer.

© Auteursrecht -2024